Welkom op de website van het Prinses Máxima Centrum.

Ga direct naar de inhoud of het hoofdmenu.

Planning

De afgelopen jaren is er hard gewerkt om de bouwplannen voor het Prinses Máxima Centrum verder te ontwikkelen. Na enkele ontwerpen van het gebouw werden in 2015 de plannen afgerond. Nadat alle gebruikelijke procedures waren doorlopen en succesvol afgerond, konden op 6 november 2015 alle bouwcontracten worden ondertekend en werd de opdracht tot de bouw verstrekt. De bouw wordt gerealiseerd door het bouwconsortium Pro Liberis. Pro Liberis is een samenwerking van VolkerWessels ondernemingen Visser & Smit Bouw B.V. / Boele & van Eesteren B.V. / HOMIJ Technische lnstallaties B.V. met Kropman lnstallatietechniek B.V.

Planning bouw

De contracten voor de bouw zijn in november 2015 getekend. Direct daarop is begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. In de praktijk betekent dit dat het terrein bouwrijp wordt gemaakt: kabels aanleggen, ervoor zorgen dat materiaal kan worden aangevoerd etc. 

Vervolgens wordt gestart met de daadwerkelijke bouw. Begin 2016 is de eerste paal geslagen. En op 13 oktober is het hoogste punt bereikt. Dit moment was de perfecte gelegenheid om de bouwers in het zonnetje te zetten met het welbekende pannenbier.

Een volgende belangrijke stap is het gebouw glas en waterdicht maken. Dit is rond januari 2017. Eind 2017 wordt het gebouw opgeleverd waarna de (verdere) inrichting kan plaatsvinden zodat voorjaar 2018 het Prinses Máxima Centrum de deuren voor de patiënten kan openen.

Deel deze pagina op social media