Welkom op de website van het Prinses Máxima Centrum.

Ga direct naar de inhoud of het hoofdmenu.

De KanjerKetting

Uw kind krijgt een KanjerKetting van de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK). Dat is de vereniging die u steunt tijdens en na de behandeling van uw kind.

De KanjerKetting is een beloningssysteem dat bestaat uit kralen. Elke KanjerKraal staat voor een bepaalde behandeling, onderzoek of gebeurtenis. Bijvoorbeeld een chemokuur, een spoedopname, een scan, een lumbaalpunctie, haarverlies, een supergoede dag, een vreselijke rotdag, een operatie, verblijf op de intensive care enz.

Uw kind krijgt bij diagnose een waxkoord met een VOKK-kraal, een kraal met een anker (teken van de hoop) en letterkralen die zijn of haar naam vormen. Daar komen in de loop van de tijd de kralen voor de behandeling bij. Zo rijgt uw kind zijn eigen KanjerKetting die zijn behandelingsverhaal vertelt.

 

Wat doet de KanjerKetting?

De KanjerKralen zijn een lichtpuntje tijdens de zware behandeling en veel kinderen kijken uit naar hun beloning. Maar de KanjerKetting is meer. Het maakt letterlijk zichtbaar wat voor veel kinderen zo ongrijpbaar is. Door de KanjerKetting begrijpt uw kind beter wat er met hem/haar gebeurt en krijgt het grip op zijn situatie. De KanjerKetting vertelt het unieke verhaal van uw kind.

U kunt de KanjerKetting ook gebruiken als hulpmiddel om uw kind voor te bereiden op onderzoeken en ingrepen. Met de KanjerKetting in de hand kan uw kind zijn verhaal vertellen aan uw eventuele andere kinderen, familie en klasgenootjes. Is uw kind nog te klein, dan kunt u het later aan de hand van de KanjerKetting vertellen wat het heeft meegemaakt.

Een overzicht van alle kralen en meer informatie over de KanjerKetting vindt u op www.kanjerketting.nl.

Deel deze pagina op social media