Welkom op de website van het Prinses Máxima Centrum.

Ga direct naar de inhoud of het hoofdmenu.

Lopende acties

Er worden veel acties ten behoeve van het Prinses Máxima Centrum georganiseerd. Vindt u het leuk om deel te nemen aan een event waarbij de opbrengst naar ons Centrum gaat? Bekijk hieronder de lopende acties.

Bunnik’s Ride 24 juni

Voor de tweede keer wordt Bunniks Ride georganiseerd, een sportieve fietstoertocht voor het Prinses Maxima Centrum op de Uithof in Utrecht. Er zijn vier mooie routes met verschillende afstanden: 25 en 50 km voor gewone fietsers en 75 en 100 km voor wielrenners. De gewone fietsers fietsen zelfstandig de routes aan de hand van een routebeschrijving, de wielrenners fietsen in groepen van maximaal 15 renners onder leiding van een wegkapitein van Bunniks Ride.

Bunnik’s Ride: “Voor onderzoek naar behandeling van kanker bij kinderen is echter geld nodig, veel geld. Daar gaan wij dus graag voor fietsen, want iedere euro helpt. Fiets dus gezellig met ons mee en schrijf snel in”. Voor meer informatie: http://www.bunniksride.nl/

Golfdag Bergh

Bergh in het Zadel organiseert diverse activiteiten ten bate van de kankerbestrijding. Eén daarvan is de GolfdagBergh, een over vier dagen gespreid jaarlijks golftoernooi. In 2018 wordt er gespeeld op de banen van:

  • Golfclub Borghees (vrijdag 8 juni)
  • Keppelse golfclub in Hoog Keppel (woensdag 4 juli)
  • De Voortwisch in Winterswijk (vrijdag 31 augustus)
  • Golfbaan ’t Zelle in Hengelo Gld (vrijdag 12 oktober)

GolfdagBergh steunt het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie: De banen en accommodatie worden gratis beschikbaar gesteld om zo een maximale opbrengst te kunnen genereren. Voor meer informatie: http://www.berghinhetzadel.nl/acties/golfdagbergh/

Miles against cancer
Miles Against Cancer organiseert op 7/8 juli 2018 voor de tweede keer ‘250 Miles’: een uitdagende fietstocht dwars door Nederland waarmee geld wordt ingezameld voor het Prinses Máxima Centrum. Het doel van deze editie is ons beweegprogramma MAXIMAal Bewegen, waarbij er naar wordt gestreefd kinderen met kanker meer te laten bewegen, zowel tijdens als na hun opname in het centrum. Op die manier dragen we bij aan de sociale ontwikkeling van kinderen, gaan we effecten van niet-bewegen tegen en vergroten we de weerbaarheid van kinderen om hen beter door de behandelperiodes heen te laten komen. Bovendien reduceert het vele (late) effecten van de zware behandelingen.
Meer informatie vindt u op: https://www.facebook.com/milesagainstcancer/

Jumping Amsterdam
Amsterdam is in januari 2019 gastheer van Jumping Amsterdam, de mondiale top uit de dressuur- en springsport. Jumping Amsterdam staat voor topsport, entertainment en Amsterdam. En deze editie ondersteunt Jumping Amsterdam het beweegprogramma MAXIMAal Bewegen van het Prinses Máxima Centrum. Doel van dit programma is onder meer het leven van kinderen met kanker en hun families zo normaal als mogelijk door te laten gaan. Hiervoor zijn voorzieningen nodig die ervoor zorgen dat kinderen afleiding krijgen en actief kunnen zijn, wat bijdraagt aan hun herstel.
Meer informatie vindt u op: www.jumpingamsterdam.nl

 

 

 

Deel deze pagina op social media