Welkom op de website van het Prinses Máxima Centrum.

Ga direct naar de inhoud of het hoofdmenu.

Lopende acties

Er worden veel acties ten behoeve van het Prinses Máxima Centrum georganiseerd. Vindt u het leuk om deel te nemen aan een event waarbij de opbrengst naar ons Centrum gaat? Bekijk hieronder de lopende acties.

Benefietconcert in De Doelen
Op zondag 3 juni is er een benefietconcert ten behoeve van ons centrum in De Doelen. De Rotterdamse ondernemer Rob van Weelde ontwikkelde een cd met bekende popsongs – maar nu met een jazzy/bossa/soul touch – die tijdens het benefietconcert worden gezongen. Een aantal grote namen doet mee aan het concert, zoals Shirma Rouse, Laura Fygi, Lilian Vieira, Maria Markesini, Berenice van Leer en Lodewijk van Gorp. Bestel hier je kaarten!

Prinses Máxima Centrum Voogd Open
Het Prinses Máxima Centrum Voogd Open is een jaarlijks charity golftoernooi georganiseerd door Voogd & Voogd Verzekeringen. Vele teams van verzekeraars, banken en andere (zaken)relaties verschenen de afgelopen 10 jaar aan de start op Golfclub Grevelingenhout in het Zeeuwse Bruinisse. Maar ook via donaties van diverse businesspartners heeft Voogd Open de afgelopen jaren al bijna €1.000.000,- bijeengebracht voor het Prinses Máxima Centrum.
Hun doel is om geld bijeen te brengen voor ons Centrum, om zo een essentiële bijdrage te leveren aan het verbeteren van het onderzoek naar en de behandeling van kanker bij kinderen. Voogd Open draagt in het bijzonder bij aan onze unieke ouder-kindkamers.
Meer informatie vindt u op: https://www.voogdopen.com/

Prinses Máxima Centrum Rally
In 2017 werd de eerste Prinses Máxima Centrum Rally verreden, een door de Lions Club Wassenaar-Duin tot in de puntjes verzorgde dag. Niet alleen de deelnemers hadden een heerlijke dag, ook een aantal kinderen uit het Prinses Máxima Centrum heeft kunnen meegenieten. Het resulteerde in een opbrengst van maar liefst € 125.500,- die geheel ten goede kwam aan onze ouder-kindkamers. In 2018 organiseren de Lions Wassenaar-Duin wederom deze rally, ditmaal op zaterdag 9 juni. Houdt de website www.prinsesmaximacentrumrally.nl in de gaten voor meer informatie over deze rally voor oldtimers en bijzondere auto’s!

Dag van de Munt
De Dag van de Munt op 9 juni 2018 is dé verzamelplaats voor muntverzamelaars en de munthandel. Die dag vindt er onder andere verkoop plaats van de exclusieve Dag van de Munt-uitgiften en zijn er veel stands aanwezig van (internationale) handelaren die zorgen voor een ruim aanbod van munten, penningen en papiergeld.
Het Prinses Máxima Centrum is op deze dag ook aanwezig in verband met de voor ons Centrum ontworpen munt met de beeltenis van Koningin Máxima. Het betreft een speciaal uitgegeven munt ter ere van de opening van het Prinses Máxima Centrum, geslagen door de Nederlandse Munt en onderdeel van de officiële Coincard Catalogus.
Meer informatie vindt u op: https://www.knm.nl/prinses-maxima-centrum-2018-in-coincard/nl/product/9794/

Miles against cancer
Miles Against Cancer organiseert op 7/8 juli 2018 voor de tweede keer ‘250 Miles’: een uitdagende fietstocht dwars door Nederland waarmee geld wordt ingezameld voor het Prinses Máxima Centrum. Het doel van deze editie is ons beweegprogramma MAXIMAal Bewegen, waarbij er naar wordt gestreefd kinderen met kanker meer te laten bewegen, zowel tijdens als na hun opname in het centrum. Op die manier dragen we bij aan de sociale ontwikkeling van kinderen, gaan we effecten van niet-bewegen tegen en vergroten we de weerbaarheid van kinderen om hen beter door de behandelperiodes heen te laten komen. Bovendien reduceert het vele (late) effecten van de zware behandelingen.
Meer informatie vindt u op: https://www.facebook.com/milesagainstcancer/

Jumping Amsterdam
Amsterdam is in januari 2019 gastheer van Jumping Amsterdam, de mondiale top uit de dressuur- en springsport. Jumping Amsterdam staat voor topsport, entertainment en Amsterdam. En deze editie ondersteunt Jumping Amsterdam het beweegprogramma MAXIMAal Bewegen van het Prinses Máxima Centrum. Doel van dit programma is onder meer het leven van kinderen met kanker en hun families zo normaal als mogelijk door te laten gaan. Hiervoor zijn voorzieningen nodig die ervoor zorgen dat kinderen afleiding krijgen en actief kunnen zijn, wat bijdraagt aan hun herstel.
Meer informatie vindt u op: www.jumpingamsterdam.nl

 

 

 

Deel deze pagina op social media