Welkom op de website van het Prinses Máxima Centrum.

Ga direct naar de inhoud of het hoofdmenu.

Armin van Buuren geeft startsein voor muziekstudio Prinses Máxima Centrum

19 juli 2017

Muziek kan ernstig zieke kinderen even de dagelijkse narigheid doen vergeten. Met dat doel bezocht dj Armin van Buuren 18 juli ons centrum.

De bekende dj gaf het startsein voor de bouw van een muziekstudio in de nieuwbouw van het Prinses Máxima Centrum, dat volgend jaar in gebruik wordt genomen. Kinderen en hun ouders kunnen er 7 dagen per week muziek maken en luisteren met onder meer een piano en een dj-set. De Muziekids Studio, waarvan er in Nederland al meerdere zijn, gaat zijn naam dragen. 

In de nog kale ruimte drukte Van Buuren, vergezeld van 2 patiënten, burgemeester Jan van Zanen en bestuursvoorzitter Diana Monissen symbolisch een knop in. Daarna bezocht hij kinderen die worden behandeld in het ons Centrum. 

De beroemde dj heeft zelf 2 kinderen en heeft in zijn nabije omgeving meegemaakt hoe ingrijpend de ziekte kanker kan toeslaan. ‘Daarom vind ik het erg belangrijk om mijn naam er aan te verbinden.’

Van Buuren kwam niet alleen om te praten. In de huiskamer op Pauw vol met kinderen en ouders maakte hij muziek met een dj-set en muziekinstrumenten, zoals een tamboerijn. Muziekids sponsort naast de studio, ook een troubadour-trolley. Vanaf heden kunnen de kinderen onder begeleiding zelf muziek op de kamers maken, want de troubaour-trolley zit vol muziekinstrumenten. Met Van Buuren werd er gelachen en gedanst en er was even geen plaats voor kanker.

De dj beloofde terug te komen als de studio klaar is. 

Deel deze pagina op social media