Welkom op de website van het Prinses Máxima Centrum.

Ga direct naar de inhoud of het hoofdmenu.

Hans Clevers geïnaugureerd als president van de ISSCR

26 juni 2017

Hans Clevers is geïnaugureerd als president van de International Society for Stem Cell Research (ISSCR). De ISSCR is een onafhankelijk en non-profit organisatie met meer dan 4.100 leden uit meer dan 60 landen en bevordert de samenwerking tussen de meest getalenteerde en toegewijde stamcel wetenschappers en artsen over de hele wereld.

Clevers: “Dit is een belangrijke tijd voor stamcel onderzoek, waarin vooruitgang wordt geboekt richting klinische onderzoeken in verschillende ziektes. […] Recente ontdekkingen in gentherapie, genomics en kanker biologie openen nieuwe wegen en zullen een grote impact hebben op het ontwikkelen van regernatieve medicijnen. […] Terwijl het onderzoek vooruit gaat is het cruciaal dat we ons houden aan de Richtlijnen voor Stamcel Onderzoek en de Vertaling naar de Kliniek (http://www.isscr.org/home/publications/2016-guidelines), ontwikkeld door de ISSCR vorig jaar, om het welzijn van de patienten te prioriteren en de integriteit en transparantie van het onderzoek veilig te stellen. […] Ik kijk er naar uit om de ISSCR te leiden terwijl we deze standaarden handhaven en het belangrijke werk van het vorderen van de gezondheid van de mens voortzetten.

Prof. dr. Hans Clevers bestuurder en wetenschappelijk directeur bij het Prinses Máxima Centrum. Clevers is tevens groepsleider bij het Hubrecht Instituut (KNAW), hoogleraar Moleculaire Genetica van het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht. Lees meer over de ISSCR op hun website.

Deel deze pagina op social media