Welkom op de website van het Prinses Máxima Centrum.

Ga direct naar de inhoud of het hoofdmenu.

Hoge Duitse onderscheiding voor Hans Clevers

02 maart 2018

Hans Clevers heeft gisteren in Amsterdam het Groot Kruis van Verdienste met Ster, een hoge Duitse onderscheiding, ontvangen. Hij werd daarmee beloond vanwege zijn verdiensten op het gebied van stamcelonderzoek.

Uit naam van de Bondspresident, Frank-Walter Steinmeier, reikte de Duitse consul, Petra Speyrer, het ‘Großes Verdienstkreuz mit Stern’ van de Orde van Verdienste van de Bondsrepubliek Duitsland uit aan Hans Clevers. Zij roemde hem vanwege zijn bijzondere prestaties op het gebied van de medische wetenschap, met name het gebruik van organoïden.

De Orde van Verdienste is de enige nationale en daarmee de hoogste orde van de Bondsrepubliek. Zowel Duitsers als buitenlanders komen in aanmerking voor het ereteken. Het kleinood bestaat uit een rood kruis met een gouden medaillon, hierop staat een zwarte adelaar, het wapendier van de Bondsrepubliek.

Prof. dr. Hans Clevers is wetenschappelijk directeur en bestuurslid van het Prinses Máxima Centrum. Daarnaast is hij groepsleider bij het Hubrecht Instituut (KNAW) en professor Moleculaire Genetica aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht en de Universiteit Utrecht.

Deel deze pagina op social media