Welkom op de website van het Prinses Máxima Centrum.

Ga direct naar de inhoud of het hoofdmenu.

Oncode kent acht beurzen toe aan vrouwelijke onderzoekers

09 juli 2018

Oncode stelt geld beschikbaar voor acht jonge, getalenteerde vrouwen die preklinisch onderzoek doen naar kanker. Hiermee wil Oncode zowel het fundamenteel onderzoek naar kanker ondersteunen als een gelijkere verdeling van mannen en vrouwen in de wetenschap stimuleren.

Oncode is een virtueel instituut waarin bijna 600 wetenschappers verenigd zijn. Van het Prinses Máxima Center zijn de onderzoeksgroepen van Hans Clevers, Jan Hoeijmakers en Monique den Boer onderdeel van het instituut. Met excellent onderzoek, intensieve samenwerking en krachtige valorisatie gaat Oncode de missie aan om kanker te slim af te zijn.

Om kanker te slim af te zijn, zijn getalenteerde wetenschappers nodig. Daarom stelt Oncode voor acht onderzoekers een bedrag van €150.000 per jaar beschikbaar voor de eerste fase van het traject (tot 2022). Hiermee helpen zij junior wetenschappers hun jonge onderzoeksgroep uit te breiden.

Oncode kiest ervoor om specifiek vrouwen aan te trekken met de geldsom. In de wetenschap hebben mannen de overhand. Oncode ziet graag een gelijkere verdeling en hoopt daar met deze beurzen aan bij te dragen.

Meer informatie vind je hier. Dien je voorstel in voor 31 augustus 2018.

Deel deze pagina op social media