Deze website maakt gebruik van cookies. We gebruiken cookies om instellingen te onthouden en je bezoek soepeler te laten verlopen. Daarnaast gebruiken we ook cookies voor de verbetering van de website en het verzamelen en analyseren van statistieken. Lees meer over cookies

Zorg
Research
Academy
Prinses Máxima Centrum

Het Prinses Máxima Centrum wint German Design Award 2020

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie is uitgeroepen tot winnaar van de German Design Award in de categorie Architecture. De German Design Award is één van de belangrijkste internationale prijzen die wordt uitgereikt door de German Design Council en eert projecten die worden gekenmerkt door een hoge kwaliteit op het gebied van design & esthetiek, innovatie, energie-efficiëntie en sociale cohesie. De jury heeft vooral veel lof voor de Healing Environment die LIAG, de architect van het gebouw, heeft ontwikkeld en uitgevoerd.

Kind en ouders centraal
De missie van het Prinses Máxima Centrum is om elk kind met kanker te genezen met optimale kwaliteit van leven. Het gebouw is ontworpen om dit doel te ondersteunen. Alle aandacht gaat uit naar het kind en het gezin. Een huiselijke sfeer zorgt ervoor dat kinderen zich thuis kunnen voelen en kind kunnen zijn. In de ouder-kind-kamer kan het gezin op een natuurlijke manier samen zijn. LIAG besteedde aandacht aan aspecten als licht, lucht, uitzicht, goede akoestiek en duidelijke zonering om het genezingsproces te bevorderen. Het omringende landschap is verweven met het gebouw. Groen en daglicht is overal aanwezig. Jonge patiënten ervaren hierdoor de seizoenen, het weer en het dag- en nachtritme.

Over de German Design Award
Elk jaar worden de communicatie- en productontwerpen die ‘baanbrekend zijn in het internationale design landschap’ beloond met de Design Award. Deze belangrijke internationale prijs bestaat sinds 2012 en is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest prestigieuze Design Awards in de wereld.

De prijs wordt op 7 februari in Frankfurt am Main uitgereikt.

Architectuur: LIAG
Ontwerp, Interieur: LIAG, MMEK,
Inrichting ABO-ruimten en kinderspelen: MMEK
Landschap: BplusB

Fotografie: Ronald Tilleman