Welkom op de website van het Prinses Máxima Centrum.

Ga direct naar de inhoud of het hoofdmenu.

Faciliteiten in ons centrum

Ons centrum heeft diverse faciliteiten voor kinderen, hun ouders/verzorgers en bezoekers.

Eten en drinken

Het Prinses Máxima Centrum kiest natuurlijk voor vers, voedzaam en smaakvol eten en drinken. We hebben aandacht voor de voedingswensen van elk kind en spelen hier zo goed mogelijk op in. Ouders, familieleden en vrienden kunnen altijd mee-eten tegen een reële prijs.

De gastvrouw
Er is in ons centrum een gastvrouw Eten en Drinken. Zij komt 6x per dag bij de kinderen langs met de Kanjerkar. Dit is een buffetwagen met een vast assortiment brood, beleg, zuivel en fruit en drie speciale gerechten per eetmoment. U kunt met alle vragen over eten en drinken bij haar terecht. Ouders kunnen tegen betaling ook gebruikmaken van de Kanjerkar. De gerechten van de Kanjerkar zijn tevens verkrijgbaar in het restaurant. Als de gastvrouw niet aanwezig is en uw kind wilt wat eten of drinken, overleg dan met de verpleegkundige over de mogelijkheden. 

Ontbijt
Eén van de ouders ontbijt gratis. U mag tevens overige maaltijden gebruiken, deze betaalt u bij de gastvrouw met behulp van een pinbetaling. Specifieke wensen voor ontbijt, lunch of diner, bespreek dit u met de gastvrouw.

Restaurant
Het restaurant bevindt zich op de begane grond. Hier kunt u terecht voorr warme en koude lunchgerechten, soepen, belegde broodjes, zuivel, verse sappen en een uitgebreid saladebuffet. Het aanbod is afhankelijk van het moment van de dag.

Openingstijden van het restaurant: iedere dag van 7.30 - 20.00 uur.

Espressobar
De espressobar bevindt zich direct naast de hoofdingang. Bij de espressobar zijn warme en koude dranken, zoete broodjes, gebak en ijs verkrijgbaar. Onze barista’s maken een lekker kopje koffie. Alles wat hier verkrijgbaar is kan u ook meenemen, bijvoorbeeld naar de kamer of naar een ontspanningsruimte.

Openingstijden van de espressobar: op weekdagen van 8.00 - 20.00 uur en in het weekend en op feestdagen van 7.30 - 17.30 uur.

Pantry
Op de afdeling zijn pantry’s met gratis koffie, thee, aanmaaklimonade en natuurlijk kraanwater. Hier zijn ook een vaatwasmachine en een magnetron.

Eet- huiskamer

Op verdieping 2 en 3 zijn eet-huiskamers met een keuken. U kunt met zelf meegebrachte ingrediënten koken voor uzelf en voor uw kind. Ook is het mogelijk om een maaltijdbox te bestellen via het restaurant. In de eet-huiskamers hangt een lijst waarop je een tijd kan reserveren voor het gebruik. De keuken is van alle gemakken voorzien, inclusief een vaatwasser.

Afleiding, beweging en ontspanning

In ons centrum zijn veel plekken waar u en uw kind kunnen ontspannen. Uw kind mag vrij door het ziekenhuis bewegen en kan zelf naar de bijzondere plekken gaan, zoals het Park, de Bouwplaats en de Tienerlounge.

Het Park
Het Park is een algemene ontmoetingsplek op de derde verdieping, achter de verpleegafdelingen. Deze ruimte kijkt uit op landgoed Oostbroek. Hier kunnen kinderen en ouders lekker bewegen en met elkaar spelen. De hele dag door. ’s Avonds kunnen ouders naar het Park om anderen te ontmoeten of om kinderen voor te lezen. In het Park kunnen we ook gezamenlijke activiteiten organiseren, zoals kringspelletjes, muziek maken en hutten bouwen. Er is regelmatig een vrijwilliger aanwezig. Deze vrijwilliger begeleidt allerlei activiteiten en zorgt ervoor dat alles goed verloopt. Deze vrijwilliger weet wat er mogelijk is in deze ruimte, beantwoordt vragen en denkt mee over nieuwe voorstellen.

De Tienerlounge
De Tienerlounge is op de tweede verdieping. Hier kunnen kinderen ouder dan 10 jaar elkaar ontmoeten en samen chillen, gamen, tijdschriften lezen en kletsen. De ruimte is gezellig ingericht; tieners moeten zich hier op hun gemak voelen. Er is een groot scherm om gezamenlijk televisieprogramma’s, sportwedstrijden en films te kijken. En natuurlijk is er de mogelijkheid om te gamen. Op het whiteboard kunnen de tieners tekenen of boodschappen achterlaten voor elkaar. De KinderAdviesRaad (de KAR) denkt mee over het programma dat in de Tienerlounge georganiseerd kan worden. De Tienerlounge is dagelijks van 10.00 uur tot 22.00 uur open. De ruimte kunnen we afsluiten als dat gewenst is. Er komt regelmatig een vrijwilliger kijken of alles in orde is.

De Bouwplaats
De Bouwplaats is op de tweede verdieping. Deze ruimte loopt in de hoogte door tot de derde verdieping. Er is een trap die de verdiepingen verbindt. Zo is er ook toegang vanaf de derde verdieping. In de Bouwplaats kunnen kinderen spelen met grote blokken en bouwen met de hijskraan. Kinderen en ouders kunnen hier samen kastelen bouwen. Er is ook Lego aanwezig. In de Bouwplaats is veel mogelijk en we stimuleren creativiteit en nieuwe ideeën. Er is dagelijks een vrijwilliger aanwezig. Deze kan de activiteiten begeleiden en toezicht houden. Zij houdt in de gaten dat het niet te druk wordt.

De Ontdekplek
De Ontdekplek is op de eerste verdieping. Hier kunnen kinderen van alles leren en ontdekken. Het is leuk om hier samen met vrienden, familie en klasgenoten op ontdekkingstocht te gaan. Kinderen kunnen hier ook veel te weten komen over hoe je lichaam werkt en wat de ziekte doet in je lichaam. Ook kun je hier naartoe met een pedagogisch medewerker om je voor te bereiden op een radiotherapiebehandeling of de MRI-scanner. Er is regelmatig een vrijwilliger aanwezig om toezicht te houden. Artsen en verpleegkundigen gebruiken deze ruimte ook om uitleg te geven over de ziekte.

 

Speelopvang

Broertjes en zusjes (1 tot 10 jaar) van een kind dat behandeld wordt in het Prinses Maxima Centrum kunnen onder toezicht enkele uren lekker ontspannen spelen en plezier maken in de Speelopvang. De Speelopvang bevindt zich op de begane grond naast de ontvangstbalie.

Begeleiding
De begeleiding van de kinderen wordt altijd verzorgd door twee vrijwilligers van het Ronald McDonald huis die zijn opgeleid onder begeleiding van experts vanuit de kinderopvang. De vrijwilligers hebben affiniteit met kinderen vanuit eerder werk en levenservaring en zijn VOG gescreend.

De Speelopvang bestaat uit een mooie speelruimte met daarbij de mogelijkheid voor kinderen om in de binnentuin te spelen. Ook kan er door de kleintjes geslapen worden in de aangrenzende slaapkamer waarin twee kinderbedjes staan. De kinderen krijgen tijdens het spelen limonade en een koekje. Indien uw kind tijdens de lunchperiode in de Speelopvang zal zijn, wordt u verzocht zelf een lunchpakket mee te brengen.

Uiteraard zullen wij het voedingsschema, slaapschema en eventuele andere wensen van te voren met u afstemmen.

Zelf meenemen

  • Flesvoeding
  • Luiers
  • Slaapzak/knuffel
  • Lunchpakket
  • Schone kleding

Aanmelden / reserveren of spontaan langs lopen

Indien u gebruik wilt maken van deze service kunt u telefonisch een plek reserveren via 088-9725169 of door een mail te sturen naar: Speelopvang@Prinsesmaximacentrum.nl. Na het ontvangen van een bevestigingsmail bent u verzekerd van een plek voor uw kind.

Indien u niet gereserveerd heeft kunt u natuurlijk ook spontaan langs lopen. Als er plek is, is uw kind altijd van harte welkom.

Laat u het ons weten als u geen gebruik wilt maken van uw gereserveerde plek? We kunnen dan iemand anders de plek aanbieden. 

Openingstijden

De speelopvang is maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 uur tot 17 uur.

De Speelopvang is vooralsnog gesloten in het weekend, op alle feestdagen en verplichte vrije dagen en op 24 en 31 december.

Gratis

Er zijn geen kosten verbonden aan deze service.

Lees extra informatie in de spelregels en voorwaarden van de speelopvang.

Deel deze pagina op social media