Welkom op de website van het Prinses Máxima Centrum.

Ga direct naar de inhoud of het hoofdmenu.

Onderzoeken en ingrepen

Het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie heeft in samenwerking met de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker een aantal patiënten brochures ontwikkeld. De brochures zijn aan kinderen & jongeren gericht. Wij raden ouders/ verzorgers aan deze brochures ook te lezen. Ze zijn op de afdeling te krijgen. De teksten van de brochures treft u ook aan op deze website in dit onderdeel. 

Door hieronder te klikken, kunt u de teksten van de brochures lezen.

Chemotherapie en medicijnen

Heeft uw kind kanker dan zijn er verschillende behandelingen mogelijk. Vaak worden deze gecombineerd om een zo groot mogelijk effect te bereiken.

De meest toegepaste behandelingen bij kinderkanker zijn: operatie, chemotherapie en radiotherapie. Welke (combinatie van) behandeling(en) uw kind krijgt, hangt onder andere af van de soort tumor, de plaats waar de tumor zich bevindt en of er uitzaaiingen zijn. Indien mogelijk wordt getracht de tumor in zijn geheel of zoveel mogelijk te verwijderen. De operatie kan voorafgegaan worden of gevolgd worden door chemo- of radiotherapie.

Chemotherapie en radiotherapie hebben naast het gewenste effect op de tumorcellen ook effect op de bloedcellen, de slijmvliezen, de huid en de haargroei van uw kind. De meeste kinderen krijgen daarom ook ondersteunende medicijnen.

Klik hier voor meer informatie over chemotherapie en medicijnen.

Deel deze pagina op social media