Welkom op de website van het Prinses Máxima Centrum.

Ga direct naar de inhoud of het hoofdmenu.

Waarom nieuwbouw?

In het Prinses Máxima Centrum vindt de meest complexe zorg voor kinderen met kanker plaats. Dit vereist een top-ondersteuning voor de zorg met bijvoorbeeld een kinderintensive care en een kinderoperatiekamer complex. Om te voorkomen dat deze dure voorzieningen ergens anders volledig nieuw gebouwd moeten worden, kan het Prinses Máxima Centrum het beste aansluiten bij een ziekenhuis dat deze faciliteiten al heeft. Dit is een van de redenen waarom de nieuwbouw direct naast het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) komt. Ook heeft dit kinderziekenhuis allerlei verschillende specialisten in dienst die de zorg in het Prinses Máxima Centrum kunnen ondersteunen, zoals kindercardiologen en kinderneurologen.

Kinderen die vanuit het Prinses Máxima Centrum naar de operatiekamer of naar de intensive care moeten, kun je niet over straat vervoeren en dus bouwen we tegen het WKZ aan en niet op een willekeurige plek op het terrein van De Uithof in Utrecht. Met een brugverbinding is het straks mogelijk naar de operatiekamers in het WKZ te lopen.

Om de complexe topzorg te kunnen leveren heeft het Prinses Máxima Centrum circa 85 klinische en 35 dagbehandelingsbedden nodig, naast uiteenlopende specifieke diagnostische faciliteiten. Ook is research straks een essentieel onderdeel van ons centrum, waar een kleine 300 fte werkzaam zal zijn. Met het aantal mensen dat in de zorg en research komen te werken, is het onmogelijk om het Prinses Máxima Centrum binnen de muren van een bestaand kinderziekenhuis te vestigen. Een andere reden zijn alle faciliteiten die er voor kinderen en ouders komen om het verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. 

Deel deze pagina op social media