Welkom op de website van het Prinses Máxima Centrum.

Ga direct naar de inhoud of het hoofdmenu.

Visie opleiden en leren

Opleiden en leren van cruciaal belang

In het Prinses Máxima Centrum is opleiden en leren van cruciaal belang. Voldoende gemotiveerde en gekwalificeerde professionals dragen bij aan een hoge kwaliteit van zorg aan kind en ouders. Onze waarden ‘grensverleggend’ en ‘gepassioneerd’ en de ‘Orange waarden’ (hospitality, kind centraal, leiderschap) zijn ondersteunend en richtinggevend.

Academy

Bij het Prinses Máxima Centrum zijn alle vervolgopleidingen, de bij- en nascholing, trainingen, het leerportaal en andere vormen van deskundigheidsbevordering ondergebracht bij de Academy.

Levenslang Leren

Kiezen voor ‘levenslang leren’ is cruciaal voor dit vakgebied dat voortdurend in ontwikkeling is. Het betekent dat iedereen op elk moment in zijn carrière blijft leren en de mogelijkheden hiertoe pakt.

Hoe kijken we in het Prinses Maxima Centrum naar opleiden en leren?

1. Leren is een (inter-) actief proces
Leren doe je vooral op de werkplek wanneer je actief samen met anderen kennis deelt en vaardigheden oefent. Dit kan niet zonder elkaar feedback te geven en te laten reflecteren.
Dit betekent ook dat je zelf in regie gaat over wat je wilt leren om je werk goed en veilig te kunnen doen. Daarbij heb je een verantwoordelijkheid je collega’s hier actief bij te ondersteunen. Studenten worden gezien als partner in het leertraject en hebben regie waar mogelijk.
2. Leren is zoveel mogelijk gekoppeld aan de context van de praktijk
De zorgvraag bepaalt de inhoud van het onderwijs. Dus is leren een integraal onderdeel van het werk. Daarom maken we met elkaar van de dagelijkse werkomgeving een aantrekkelijke leeromgeving. We oefenen praktijksituaties en vaardigheden in simulatie en experts nemen toetsen af in de praktijk of in simulatie.
3. Manieren van leren
Je kunt in ons ziekenhuis op veel verschillende manieren leren. Bijvoorbeeld door het volgen van onderwijs in vervolgopleidingen, bijscholing en training, digitaal leren, bedside teaching, klinische lessen, congresbezoek en coaching on the job. Als zorgprofessional heb je ook een verantwoordelijkheid om bij te dragen aan het leren van je collega’s.

Deel deze pagina op social media