Welkom op de website van het Prinses Máxima Centrum.

Ga direct naar de inhoud of het hoofdmenu.

Onze researchgroepen

Intensivering van het onderzoek naar kanker bij kinderen is belangrijk voor het behalen van de doelstellingen van het Prinses Máxima Centrum. Wetenschappelijk onderzoek is cruciaal om de overlevingskansen van kinderen met kanker te verhogen en de late effecten van de behandelingen te verminderen.

Om deze redenen brengen wij de best mogelijke zorg en het beste wetenschappelijke onderzoek onder één dak samen. Onderzoek en zorg kunnen zodoende elkaar versterken, nu en in de toekomst. Onze ambitie is om hét toonaangevende wetenschappelijke onderzoeksinstituut voor kinderoncologie in Europa te worden. Hierbij zetten we in op zowel basaal laboratorium onderzoek als toegepast klinisch en psychosociaal patiëntgebonden onderzoek.

Tot de opening van het nieuwe gebouw beschikken we over een verdieping in het Hubrecht Instituut, centraal gelegen in het Utrecht Science Park "De Uithof".

Hans Clevers is de wetenschappelijk directeur van het instituut en Laurens van der Flier operationeel directeur. Momenteel zijn er 19 onderzoeksgroepen met in totaal ongeveer 200 werknemers. In de komende jaren verwachten we te groeien naar 30 onderzoeksgroepen of meer.

Onze huidige onderzoeksgroepen zijn:

Deel deze pagina op social media