Welkom op de website van het Prinses Máxima Centrum.

Ga direct naar de inhoud of het hoofdmenu.

Samen bouwen aan de beste zorg & research voor kinderen met kanker

Uiteraard bieden we uitmuntende zorg, research, opleidingen en voorzieningen in ons centrum. De ambities van het Prinses Máxima Centrum gaan echter veel verder: genezing voor 90 procent van de kinderen, met minimale bijwerkingen, bij minder dan 50 procent late effecten en met optimale ontwikkelingskansen naar volwassenheid. Wij willen het beste centrum van Europa zijn voor kinderen met kanker. Hiervoor zijn unieke voorzieningen nodig. En om dit mogelijk te maken hebben we aanvullende middelen nodig. Zorgverzekeraars, banken, KiKa, Villa Joep: heel veel organisaties en individuen steunen ons al. Kunnen we ook op uw support rekenen? Samen realiseren we zo de beste zorg en research voor kinderen met kanker. In het grootste centrum van Europa: uniek in zijn soort.

Wij zetten ons in om aanvullende financiering bijeen te brengen voor vier domeinen. Klik om te lezen hoe we met uw steun onze ambities optimaal kunnen realiseren.

U kunt alles ook terug lezen in onze brochure. Klik hier op de PDF te openen.

 

Vraag en antwoord

  • De zorg voor de patiënten is geheel verzekerd door de zorgverzekeraars. Waarvoor is fondsenwerving dan nodig?

    Wij werven geld voor 2 doelen: 1) Voor de speciale voorzieningen in het centrum die niet tot verzekerde zorg behoren, maar die voor een kinderziekenhuis in de ogen van ouders, artsen en patiënten heel erg belangrijk zijn. Zoals bijvoorbeeld de mogelijkheid voor ouders om dag en nacht bij het kind te verblijven, maar ook voor activiteiten voor ontspanning en ontwikkeling van het kind. Omdat het kind vaak langdurig in het centrum moet verblijven. 2) Voor de realisatie en exploitatie van het research instituut. Om méér genezing te realiseren is onderzoek van essentieel belang. KiKa is de grootste fondsenwerver in Nederland voor onderzoek naar kinderkanker en blijft dat doen voor het onderzoek dat in het Prinses Máxima Centrum plaatsvind. Daarvoor is een ‘state-of-the-art’ research instituut noodzakelijk om vanaf de start toonaangevend, behandeling- en persoonsgerichte onderzoeken uit te voeren. Voor de bouw van het research instituut dienen wij zelf het geld bijeen te brengen.

Naar alle veel gestelde vragen

Deel deze pagina op social media