Welkom op de website van het Prinses Máxima Centrum.

Ga direct naar de inhoud of het hoofdmenu.

Informatie voor verwijzers

Kinderen met (een verdenking op) een solide tumor in de buik/borstholte, met name een neuroblastoom of een nier-, lever- of kiemceltumor, kunnen in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie terecht voor diagnostiek en behandeling. Per 1 juni 2015 geldt dat ook voor de diagnostiek en behandeling van kinderen met (een verdenking op) een oncologische aandoening uit de regio van het UMC Utrecht/WKZ. De professionals die gespecialiseerd zijn in genoemde ziektebeelden zijn in het Prinses Máxima Centrum werkzaam.

Alle contact- en adresgegevens

Wat betekent dit concreet?

Kinderen uit de regio van het UMC Utrecht/WKZ met (verdenking van) kanker en kinderen uit het hele land met (verdenking van) een van de genoemde solide tumoren worden verwezen naar het Prinses Máxima Centrum. 

Recidief

Kinderen die een recidief krijgen van bovengenoemde tumoren, gaan ook naar het Prinses Máxima Centrum.

Meebehandeling dichtbij huis

Minder complexe onderdelen van de behandeling kunnen dichterbij huis plaatsvinden in een zogenoemd shared-care-ziekenhuis dat onder regie van het Prinses Máxima Centrum werkt.

Een kind zit in de nacontrole of LATER poli

Zit een kind voor een van genoemde tumoren in de nacontrole of LATER poli in een van de andere bestaande centra, dan besluiten patiënt en ouders in onderling overleg met hun arts wat het beste is: wel of niet overgaan naar het Prinses Máxima Centrum.

Deel deze pagina op social media